22103164872_9e49010745_o

Wat is er beter om een drukke werkweek te overleven dan verse soep? Deze keer geen traditionele soep, maar knolseldersoep! Ideaal om de restjes van het vorige recept mee te verwerken en zo gaat er niets verloren! Een (h)eerlijk soepje voor een koude herfstdag…

Aan de slag:

  • kleine knolselder
  • ui
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • bakboter
  • 800ml kippenbouillon
  1. Laat een beetje bakboter smelten in de soeppot.
  2. Snij de ui in kleine blokjes en voeg ze toe.
  3. Bak de ui zachtjes.
  4. Snij de knolselder in blokjes en voeg ze toe.
  5. Voeg de kippenbouillon toe.
  6. Laat een half uurtje zachtjes pruttelen.
  7. Pureer de soep.
  8. Bak het spek in een pan zonder vetstof.
  9. Snij het spek in stukjes en voeg ze toe aan de soep.
  10. En smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *