21608192221_2462eb3fe8_o

Dit recept is er eentje om je vingers van af te likken! Een hele kip gecombineerd met witte wijn, pompoen, knolselder, rode ui en aardappelen. De groenten vormen een prachtig pallet van herfstkleuren en smaken, samen met de kip, verrukkelijk door de verschillende aroma’s.

Aan de slag:

  1. Snij je groenten in blokjes: 1/4de knolselder, 1/4de pompoen, 4 grote aardappelen, 1/2 rode ui.
    21411471458_2fc527615d_o
  2. Spoel de kip, dep hem droog en kruid met zout, peper en eventueel kippenkruiden.
  3. Vul het bakje van de gevogeltestomer met witte wijn.
  4. Leg de gesneden groenten in de kom onderaan en besprenkel met olijfolie. Leg er wat rozemarijn bij.
  5. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte, ongeveer 180 °C.
  6. Plaats de kip in het midden van het rooster, sluit de deksel en gril de kip gedurende ongeveer 1 uur.
  7. Laat de kip 15 minuten staan voordat je begint te smullen.

Bron: Weber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *