21719180788_c31c4218d6_o

Om nog even in de Italiaanse sfeer te blijven delen we graag dit receptje met jullie: involtini met kip met mozzarella, proscuitto en basilicum.

Aan de slag:

  1. Neem ongeveer 30 cm plastic folie en leg de kipfilet erop.
  2. Gebruik een vleeshamer om de kip dunner te maken, tot zo’n 7 cm. Heb je net als ons geen vleeshamer? Geen probleem! Wij hebben onze deegrol hiervoor uit de kast gehaald.
  3. Kruid de dunne lapjes kip met zout, zwarte peper en knoflookpoeder.
  4. Leg op elk lapje een schijfje mozzarella, proscuitto en basilicum.
    21898542281_77135a2a96_o
  5. Rol het lapje op en bind het samen met keukentouw.
  6. Spray een beetje olijfolie op de involtini.
  7. Verwarm de grill tot 200 graden.
  8. Grill de kip ongeveer 12 minuten en draai ze na elke 3 minuten een kwartslag.
    21285881893_272b187073_o
  9. Klaar! Serveer op een bedje van lekkere tomatensaus.

Bron: Weber’s grote barbecue boek (persoonlijke toets: kaas van het recept vervangen door mozzarella)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *