21903906932_51673f1354_o

Buongiorno focaccia! Onze eerst poging om een lekker Italiaans brood te maken was 100% geslaagd! Het deed ons terugdenken aan onze vakantie aan het Gardameer en de gezellige familiemomenten die we daar beleefd hebben. De zilte smaak van het zeezout en de rozemarijn waren een echt smaakbommetje en ook de kindjes waren fan van het Italiaans brood!

Aan de slag:

  • 15 gr gist
  • 1 tl suiker
  • 10 gr zout
  • 75 ml olijfolie
  • 225 ml water
  • 375 gr tarwemeel
  • topping:
    • Zeezout
    • Verse rozemarijn
    • 75 ml olijfolie
  • benodigde accessoire: Weber Style gevogeltestomer
    Je kan de focaccia ook bakken in een andere broodvorm of gewoon op een bakplaat!
  1. Los de gist op in lauw water en meng goed. Voeg suiker, zout, olijfolie en de bloem toe.
    21882760826_722cb48649_o
  2. Kneed het deeg goed. Voeg geleidelijk nog een beetje bloem toe tot het deeg niet meer aan de kom blijft plakken. Het deeg mag niet te droog zijn.
  3. Smeer de gevogeltestomer in met olijfolie en leg het deeg erin, zonder het uit te drukken. Draai het deeg om zodat beide zijden bedekt zijn met olie.
  4. Laat het deeg rijzen op kamertemperatuur tot het tweemaal zo groot is: ongeveer 45 minuutjes.
  5. Draai het deeg om en druk het uit zodat de gevogeltestomer gevuld is.
  6. Maak er kleine deukjes in met je vingers. Besprenkel met zeezout en verse rozemarijn (wat is het zalig als je dat uit je eigen kruidentuin kan halen!)
    21882775366_99267bc80f_o
  7. Laat het brood nog 15 minuutjes rijzen.
  8. Bereid de barbecue (of oven) voor op indirecte gemiddelde warmte, ongeveer 200 °C. Zet de gevogeltestomer in het midden van het rooster, sluit de deksel en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200°C. Bak het brood zo’n 25-30 minuten.
  9. Smullen maar!

Bron: http://nl.weberstephen.be/rondom-het-barbecueen/recepten/voorgerecht.aspx?itemId=Recipe:1488&pid=3067

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *