21272910416_c4d6e4d536_o

Wat hebben we gesmuld van deze gegrilde kiptortilla. In het Engels worden ze ‘quesadillas’ genoemd.

Dit gerecht bestaat slechts uit vijf ingrediënten: kipfilet, zoete puntpaprika, ajuin, cheddar en de tortilla zelf. En natuurlijk de nodige kruiden.

Het speciale aan dit recept? Alle ingrediënten worden gegrild!

Aan de slag!

  1. Probeer de kipfilet overal even plat te maken. Leg een stukje plastiek folie over de kipfilet en gebruik bijvoorbeeld een deegrol.
  2. Bevochtig de kipfilet lichtjes met olijfolie en kruid beide kanten met zout, peper en knoflookpoeder.
  3. Gril de kip. Best 8 a 10 minuten direct grillen met gemiddelde warmte. Draai één keertje om.
  4. Laat de kip eventjes afkoelen en snij de filet in kleine stukjes.
  5. Gril de zoete paprika op directe warmte gedurende 8 a 10 minuten. Wanneer de vel zwart wordt haal je de zoete paprika van de grill. Plaats ze even in een kom en bedek ze met folie. Na 5 minuten kan je de vel verwijderen samen met de pitjes. Snij in stukjes.
  6. Snij de ajuin in schijfjes en bevochtig ze met een beetje olijfolie. Plaats ze op de grill en snij in stukjes. 21272862206_eafcf2fea6_o
  7. Nu is het tijd om de tortilla te vullen. Leg een tortilla op een bord. Leg een laagje geraspte cheddar op de tortilla. Deze kaas is eigenlijk de lijm van je tortilla. Vul de helft van de tortilla met de kip, zoete puntpaprika en ajuin. Vouw de lege kant over de gevulde kant.
  8. Plaats de tortilla voorzichtig op de grill voor ongeveer 6 minuten. Draai één keertje om.21272894776_ceb1689902_o
  9. Klaar! Tijd om te smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *